Strudel impletit cu mere
Strudel cu mere
Timp total
50 min
Nivel dificultate
Redus
Numar portii
8
Publicat
Ingrediente:
- aluat de foietaj
- 4 mere mari
- 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 1 galbenus pentru uns
Mod preparare:
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea. Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm. Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii. Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le. Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenus desfacut, apoi lasam la cuptor, incins la 190 de grade, pana se rumeneste. Cand este gata, lasam la racit si decoram cu zahar pudra.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login