Tort cu ciocolata si crema de cafea


Categorii: Deserturi /

 
 
Tort cu ciocolata si crema de cafea
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana fulgi de ciocolata amaruie
- 4 lingurite praf de copt
- 1 si 1/2 cana faina
- 1 lingurita vanilie
- un praf de sare
Crema de cacao:
- 2 linguri (30 ml) margarina moale
- 1 cana zahar pudra
- 1 lingurita cacao, cernuta
- 1/2 lingurita vanilie
- 2 linguri cafea concentrata
 
Mod preparare:
Blat: Toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca pentru 3 minute. Amestecul obtinut se toarna intr-o forma de tort cu margini detasabile si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor (incins la 175 C), pentru 25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca complet.





Crema de cacao: Toate ingredientele se amesteca foarte bine impreuna. Crema obtinuta se intinde peste un blat; deasupra se aseaza celalalt blat. Crema pufoasa de cafea: Praful de spuma pentru deserturi se amesteca usor cu laptele si cafeaua pana se inmoaie amestecul, apoi se bate la viteza medie pana se intareste crema. Se adauga cacaua si se amesteca bine. Tortul se imbraca cu crema pufoasa de cafea; se decoreaza dupa preferinta.