Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Ciorba de pui a la grec
Categorii: Retete grecesti / Retete pui / Supe si ciorbe /
 


Autor

Ciorba a la grec este crema bucatariei grecesti. Secretul ciorbei de pe meleagurile lui Zorba este...
 

 

Timp total
70 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
8

Publicat 
 


Ingrediente:

1 kg carne de pui
100 gr ceapa
100 gr morcovi
100 gr telina
50 pastarnac
50 gr ardei gras
2-3 frunze de dafin
1 legatura de marar sau patrunjel
100 gr smantana
100 ml lapte
3 oua
20 gr orez
1 lamaie
20 gr sare
2 gr piper



Mod preparare:

Ciorba a la grec este crema bucatariei grecesti. Secretul ciorbei de pe meleagurile lui Zorba este crema de ou si smantana ce da consistent savorilor carnale ale fierturii bogate in legume. Bobitele de orez fine ca niste perle danseaza prin toata acesta uniune mediteraneana in ritm crescendo, ca Zorba grecul.



Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), si se taie bucati, iar morcovii,telina,ceapa,ardeiul gras, si pastrancul se taie cubulete. Orezul se alege si se fierbe. Lamaia se stoarce, verdeata se taie marunt.





Carnea se fierbe in circa 4 litri de apa cu sare si frunzele de dafin se spumeaza. Se adauga apoi legumele si se contiunua fierberea. Cand ciorba este aproape gata, se adauga orezul.

Separat se amesteca laptele, smantana cu galbenusurile de ou.







Peste acest amestec se toarna cu polonicul cate putin din ciorba de pe foc amestecand continuu, pana ajunge la aproximativ aceeasi temperature cu ciorba. Compozitia de smantana se toarna treptat peste ciorba amestecant continuu, se pune sare, piper si zeama de lamiae dupa gust si se adauga mararul.





Pofta buna!


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro