Lecso


 
 
Lecso´e un fel celebru de mancare ungureasca, un soi de tocana cu ardei gras si rosii
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
400 gr ardei gras
300 gr rosii
150 gr ceapa
50 gr bacon afumat
30 ml ulei
5 gr boia dulce
5 gr boia iute
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
Lecso´ E un fel celebru de mancare ungureasca, un soi de tocana cu ardei gras si rosii, in care baconul afumat este doar de umplutura. Desi ungurii sunt insetati de autonomie, lecso nu este foarte independent, ci cauta mereu compania persoanelor infometate, care sa ii aprecieze la maxim inestimabila valoare.



Rosiile se spala, se pun in apa clocotita cateva minute, apoi se scot, se decojesc si se feliaza subtire.



Ardeiul se spala, se curate de cotoare si seminte si se taie in felii subtiri. Ceapa se curate, se spala si se toaca marunt.



Baconul se taie cubulete, se caleste putin, peste el se pune ceapa, se mai calesc putin impreuna, se indeparteaza de pe foc si se adauga baoia, sare si piper. Vasul se pune din nou pe foc si se fierbe totul fara capac, cateva minute. Se adauga rosiile si ardeii, se acopera pe jumatate cu un capac si se fierb pana sunt gata, iar dupa preferinta se mai condimenteaza.

Pofta buna!