Prajitura DOLCE VITA


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Delicioasa si rafinata
 



Timp total
70 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
-4 oua
-2 linguri lapte
-5 linguri zahar pudra
-5 linguri nuca macinata
-5 linguri faina
-1 lingura cacao
-un praf de sare
-o lingurita praf de copt
Crema:
-200 ml . frisca
-5 linguri dulceata de mure
Sirop:
-6 linguri de zahar
-3 linguri cacao
-400 ml. apa
 
Mod preparare:
Si aceasta varianta, merge foarte bine....tortulet...



Blatul se face foarte simplu: mixam bine albusurile cu sarea si zaharul, galbenusurile le mixam cu laptele si le adaugam la albusuri. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt.Adaugam si nuca. Intr-o tava de 20/25 punem hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pentru cca. 15-20 min. ,depinde de cuptorul fiecaruia.Lasam blatul la racit si preparam siropul intre timp:fierbem zaharul cu cacaoa si apa pentru cateva minute si il lasam la racit. Punem dulceata intr-un bol si mixam bine pana se inspumeaza.Mixam bine frisca si adaugam dulceata si e gata si crema. Taiem blatul in doua, insiropam, punem crema( lasam cateva linguri de crema si pentru al doilea blat), punem al doilea blat , insiropam si punem restul de crema.Ornam cu cateva mure care sunt mai intregi. Pofta buna!