Chec Panettone


Categorii: Deserturi /

 
 
Va las pentru dimineata un chec panettone delicios. Merge tare bine alaturi de o cana de lapte sau ceai.
 



Timp total
60 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
- 7 oua
- 7 linguri ulei
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- zeama lamaie
- 2,3 pliculete zahar vanilat
- praf de copt
- stafide
- nuci
- 1 portocala (cu tot cu coaja)
- zahar pudra
 
Mod preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Peste galbenusuri se adauga uleiul, zaharul, praful de copt stins cu lamaie, zahar vanilat si se amesteca cu mixerul pana ce compozitia devine spumoasa ( se topeste cat de cat zaharul). Compozitia astfel obtinuta se adauga peste albusul batut spuma si se amesteca de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Se adauga faina, continuand sa mesteci de jos in sus.



Se adauga stafidele, nucile maruntite si portocala tocata marunt.





Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se adauga compozitia. Se lasa la cuptor pana cand devine auriu (trece testul scobitorii - aproximativ 45 min). Se presara zahar pudra.