Orez cu spanac


 
 
Autor
O mancare usoara, vegetariana.
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
3


Publicat 


Ingrediente:
400 g spanac proaspat
150 g orez alb
1 morcov
1 ceapa mica
1/2 ardei rosu
3-4 fire leustean proaspat
1 ardei iute mic
1 lingura paste de tomate sau bulion
2 linguri ulei de masline
o cana de apa
sare
piper
 
Mod preparare:
Se incing intr-o tigaie inalta de teflon cele doua linguri de ulei apoi se adauga ceapa tocata solzisori, ardeiul iute curatat de seminte si feliat, morcovul si ardeiul rosu tocate marunt. Dupa ce acestea s-au rumenit usor se adauga si orezul si se lasa pana acesta devine sticlos. Apoi se adauga spanacul spalat, scurs si tocat si leusteanul tocat marunt. Se adauga sare si piper se lasa pana se inmoaie usor spanacul, apoi se adauga cana de apa si se lasa la foc mediu 20 de minute (timp necesar de fierbere pentru orez), cu capacul pus. Dupa ce opriti focul se acopera capacul cu un prosop si se mai lasa 10 minute. Se serveste cald!