Mucenici moldovenesti


Categorii: Deserturi /

 
 
Sunt absolut deliciosi atat simpli cat si cu nuca. Tocmai i-am scos din cuptor....serviti repede ca se racesc! :*
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
6


Publicat 


Ingrediente:
Pentru aluat
- 550 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 125 ml lapte caldut
- 125 ml apa calduta
- 150 g zahar
- 1 ou
- 80 g unt
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 galbenus ou pentru uns + 50 ml lapte
- miere
- nuca macinata
Pentru sirop:
- 300 ml apa
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom
- coaja de lamaie rasa
 
Mod preparare:
Intr-un castron se pune faina. In mijlocul fainii faceti cu mana o gropita. Adaugati pliculetul de drojdie, zaharul, sarea, oul, untul, laptele si apa. Incepeti sa framantati, aproximativ 30-35 minute ( pentru a obtine un aluat foarte bun trebuie sa framantati foarte mult). Aluatul trebuie sa fie elastic si sa nu se lipeasca de maini. Il punem la dospit pentru 1 ora.



Cand aluatul este gata, se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 parti egale. Din fiecare parte se formeaza cate un mucenic.





Lasam mucenicii la crescut inca 1 ora la loc caldut. Dupa ce au crescut, ungem fiecare mucenic cu ou si lapte (amestecate intr-un vas) si lasam la cuptor pana se rumenesc frumos ( aproximativ 20 minute).







Insiropam mucenicii si ii ungem cu miere.



Se presara peste ei nuca sau se pot servi simpli, cu miere.