Manza marinat cu susan


Categorii: Feluri principale / Retete vita /

 
 
Scaldat in lichior dulce de visine, imbatat cu vin...
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
600 gr muschi de manzat
200 gr orez
100 gr susan
30 gr malai
30 gr zahar
30 ml lichior de cirese
30 ml sos de soia
50 ml vin rosu
50 gr bullion
50 ml ulei
20 gr sare
2 gr piper
 
Mod preparare:
Scaldat in lichior dulce de visine, imbatat cu vin, impodobit cu perlute albe de orez si seminte aurii de susan, manzatul rumen devine printul rasfatat al ospaturilor carnale. Bogatia sa de savoare este un periplu tropical si torid pintre comori culinare.

Sosul de soia, malaiul, jumatate din ulei, zaharul si lichoprul se amesteca pana la omogenizare, se dilueaza cu putina apa si se lasa la rece pentru 10 minute. Muschiul se curate de pielite, se transeaza in felii mai mici, apoi se pun pentru 30 de minute la marinat, in sosul format. Orezul se fierbe. Intr-o tigaie cu restul de ulei incins se rumenesc feliile de carne, apoi se scot separate. In grasimea din tigaie se pun bulionul si vinul, se fierbe impreuna 2-3 minute, se adauga carnea si jumatate din cantitatea de susan, se condimenteaza si se fierb impreuna pan ace sosul se ingroasa. Orezul se condimenteaza dupa gust, se pune pe un platou, manzatul marinat se aranjeaza langa el, se stropeste torul cu sosul sin tigaie si se presara cu susan. Pofta buna!