Pastrav in sos de telina
Pastravul calatoreste din raurile de munte inca nepoluate ...
Timp total
60 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
4
Publicat
Ingrediente:
600 gr pastrav
200 gr telina
100 gr ceaoa
50 gr unt
100 gr smantana
200 gr cartofi( eu am folosit cartof dulce)
100 ml ulei
1 lamaie
100 gr ardei gras
1 legatura marar
20 gr sare
2 gr piper rosu
Mod preparare:
Pastravul calatoreste din raurile de muntec inca nepoluate de binefacerile civilizatiei pana la festinele de tip pescaresc. Imbracat intr-o manta matasoasa de telina si culcat pe un pat auriu de cartofi, este regale apelor repezi si al pranzurilor la fel de curgatoareā¦
Ceapa si telina se curate, se spala si se toaca marunt. Ardeii se feliaza. Cartofii se curate si se rad pe razatoarea cu gauri mari.
Cartofii se stopesc cu zeama de lamiae, se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in uleiul incins, dupa care se scot separate.
Pentru sos, cepa si telina se calesc in unt. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se inabusa circa 20 de minute .Cand este gata , se mixeaza si se amesteca impreuna cu smantana.
Pestele se curate, se spala, se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumesneste pe ambele parti, in tigaia in care s-au prajit cartofii.
Se serveste asezand pe un platou pestele si alaturi de el cartofii, iar sosul se toarna peste peste. Se orneaza cu marar, feliute de lamiae si ardei gras.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login