Tort Diplomat Cu Fructe De Padure
Un tort pentru ziua de 8 Martie
Timp total
80 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
10
Publicat
Ingrediente:
Am facut un blat din:
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
7 lg miez de nuca
1 praf copt
Crema:
3 cani zahar
2 cani lapte
5 oua
1000 ml frisca
4 plicuri gelatina granule
1punga fructe de padure +200 zmeura
Mod preparare:
Am facut un blat din:
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
7 lg miez de nuca
1 praf copt
Crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu 2 cani de zahar
Se adauga laptele si se pune compozitia pe foc
Se tine amestecul pana se ingroasa putin, apoi se adauga gelatina dizolvata in apa sau lapte
Se mai tine pe foc pana se mai ingroasa, apoi se da la rece
Frisca se bate bine,albusurile se bat spuma, se adauga 1 cana de zahar si se mai bat pana se dizolva zaharul, apoi se amesteca cu frisca si compozitia de galbenusuri, si fructele scurse.
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se pune o bucata de blat compozitia de diplomat apoi cealalta bucata de balat si se da la frigider pentru 5-6 ore dupa care se orneaza dupa preferinte.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login