Negresa cu nuca si glazura de ciocolata
Incepem dimineata cu o prajiturica delicioasa de post, cu nuca si glazura de ciocolata? Sa aveti o zi plina de soare!
Timp total
45 min
Nivel dificultate
Redus
Numar portii
8
Publicat
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 cani de apa
- 1 cana de ulei
- 1 cana de zahar
- 2,3 linguri cacao (eu am pus mai multe sa fie mai neagra)
- 3 linguri de gem (caise sau prune)
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 pliculete zahar vanilat
- esente
- 16 linguri faina
- nuca
Pentru glazura:
- 6 linguri zahar
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao (eu am pus mai multe)
Mod preparare:
Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune nuca. Eu am folosit cantitate dubla, deoarce tava de cuptor este foarte mare.
Se tapeteaza o tava de cuptor cu unt si hartie de copt, si se lasa la cuptor 20-25 minute (faceti proba cu o scobitoare)
Se lasa la racit. Intre timp se prepara glazura pe foc, pana se topeste zaharul. Se intinde uniform peste prajitura. Atentie! Pentru glazura tot cantitate dubla am folosit.
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login