Savarine


Categorii: Deserturi /

 
 
Pufoase,dulci si siropoase
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
12


Publicat 


Ingrediente:
Blat
fäinä 250-270gr (dacä oul este mare se adaugä cele 20 de gr de fäinä,dacä uol este mic 250gr este suficient)
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 1 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja lamaie
PT. SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie si gem sau jeleu rosu
 
Mod preparare:
Se prepara un aluat dospit de consistenta curgatoare.Se lasa sa dospeasca,se ung formele de savarina. Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca.Se coc la foc potrivit Se lasa sa se raceasca 12 ore,se insiropeaza in sirop cald Pentru aspect se aseaza cu baza ca fata.Se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Se aseaza capacelul si se orneaza cu jeleu. Reteta o am de la o buna prietena Sorina Gabriela Anghel