Pastrav cu morcovi si oregano


 
 
Pastravul nu este doar cel care, prin aspect...
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
600 gr pastrav
400 gr morcovi
200 gr ardei colorat
1 crenguta de oregano
20 gr sare
2 gr piper
50 ml ulei
 
Mod preparare:
Pastravul nu este doar cel care, prin aspect, rastalmaceste tainele ascunse si le aseaza simbolic in farfurie, fara jena si fara malitiozitate. Nu degeaba se spune ca a fi pastrav inseamna a fi natura pura, naiva, vie. Noroc ca oregano il apropie de realitatea din farfurie.

Pestele se curata, se spala, se scurge de apa, se sterge cu un prosop curat(de hartie), dupa care se unge cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tava cu putin ulei, apoi se pune in cuptorul incins.



morcovii se curata, se spala si se pun, pentru cateva minute, in apa clocotita.



Ardeiul colorat se taie fasiute si se pune la calit cu sare si piper, intr-o tigaie cu ulei.



Morcovul se scoate din apa, se scurge, se pune peste ardei, impreunacu oregano. si se caleste pentru cateva minute. Se serveste pe platou sau farfurie, cu pestele asezat deasupra legumelor, decorat cu patrunjel verde tocat.