Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Coronita cu branza de vaci
Categorii: Deserturi / Retete romanesti /
 


Autor

Nu m-am putut abtine sa nu impart cu voi aceasta "creatie"...
 

 

Timp total
120 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

Aluatul:
-500 gr. faina integrala
-5 galbenusuri
-150 gr. zahar
-100 gr unt topit
-coaja de portocala
-25 gr drojdie proaspata
-un praf de sare
-esenta vanilie
-50 ml ulei
-150 gr lapte
Pt. umplutura
;-400 gr branza de vaci
-5 lg zahar
-vanilie
-1 lgt coaja de portocala
-1 ou+1 galbenus
-4 lg gris
-2 lg merisoare sau stafide aurii
Un galbenus+ 1 lg lapte pt uns


Mod preparare:

Dragii mei, eu din acelasi aluat, dar cu faina alba, fac si acesti minunati cozonaci... dar sa revenim la reteta de mai sus...



Acest aluat il fac si pt cozonac, dar cu faina alba. Punem faina integrala intr-un vas , facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu 1 lgt de zahar si putin lapte caldut. Cand drojdia isi dubleaza volumul adaugam galbenusurile mixate bine cu coaja de portocala si laptele caldut in care am adaugat zaharul, sarea si vanilia. Incepem sa framantam, adaugand untul topit si uleiul la final. Lasam la dospit cca. 90 min. Intre timp pregatim branza la care adaugam toate incredientele de mai sus. Impartim aluatul in 4 parti .Intindem fiecare parte , peste care punem branza de vaci, rulam si impletim in doua. Asezam impletitura in tava rotunda sau intr-o tava normala si mai lasam la dospit inca 30 min dupa care ungem deasupra cu galbenus, . Dam la cuptorul preancalzit. Dupa 20 min intredeschidem cuptorul putin deoarece se coace mai bine si mai lasam inca 25 min ...Facem testul scobitoarea, o scoatem din cuptor pe un gratar.Este MI-NU-NA-TA !!! POFTA BUNA !










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro