File de peste in aluat
Daca vreti sa gatiti pestele alfel iata o solutie haioasa
Timp total
60 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
4
Publicat
Ingrediente:
Pentru aluat
1 cana de lapte
10grame drojdie proaspata
1 ou
sare
400 g faina
Umplutura:
4 felii subtiri de somon
sare
piper
ulei de masline
condimente pentru peste
Mod preparare:
Aluatul:faina am pus-o intr-un lighen de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de peste,am asezat-o in tava tapetata cu ulei si hartie de copt.
Fileurile de somon au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Peste am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.
Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la sticla de 2 l pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din maslina.Am bat la cuptor pana s-a rumenit frumos
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login