Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Prajitura PRIMAVERA
Categorii: Deserturi / Retete cu fructe / Retete romanesti /
 


Autor

O prajitura fina si rafinata...
 

 

Timp total
50 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

Blat:
-4 oua
-8 lg faina
-8 lg zahar
-2 lg lapte
-1 lgt unt
-1 lgt praf de copt
-un praf de sare
-2 lgt coaja de portocala rasa

Crema;
-150 gr frisca
-150 gr mascarpone
-3 galbenusuri+ 4 lg de zahar
-5 lg topping de mure sau struguri

Sirop:
-5 lg zahar+ coaja de porto + 200 ml apa


Mod preparare:

Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu laptele, untul si coaja de portocala, faina o amestecam cu praful de copt.Turnam galbenusurile peste albusuri si incorporam faina. Dam blatul la cuptor. Facem testul scobitoarea, il scoatem pe un gratar si il lasam la racit. Intre timp fierbem siropul si toppingul si le lasam la racit. Pentru crema , galbenusurile plus zaharul le fierbem pe abur.Mixam bine crema mascarpone si adaugam galbenusurile si cele 5 lg de topping . Mixam frisca. Incorporam crema cu mascarpone in frisca si e gata si crema. Insiropam bine, bine blatul, punem crema si ornam cu jeleu de mure sau struguri. Cel mai bine e sa o lasam la frigider pana a doua zi sau macar 4 ore....Pofta buna !!!





Dragii mei , toppingul se face foarte usor : punem la fiert fructele, zaharul cu cca 100 ml apa si le fierbem la foc mic pana devine ca mierea de albine. Il strecuram si il putem folosi in diverse moduri...



Jeleul de fructe se poate face la fel de simplu...punem 150 ml topping, 100 ml apa si un plic de Tort-Gelee ( gelatina pt prajituri) la fiert si pe urma la racit intr-o tava sau ceva intins si cu diferite forme putem orna torturile si prajiturile cu usurinta...






Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro