Rulada SOLE


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Gustul ei si pufosenia spune totul...
 



Timp total
65 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
-6 oua
-6 lg zahar
-2 lg de ulei
-2 lg faina
-1 plin crema cu gust de vanilie
-1/.2 fiola esenta vanilie
-1/2 fiola esenta de lamaie
Crema:
-1/2 plic budinca de vanilie ( 20 gr )
-1/2 plic budinca de ciocolata
-500 ml lapte
-6 lg zahar
-1/2 esenta de vanile
-2 oua
2 lg faina
Glazura:
-150 ciocolata + 2 lg ulei
 
Mod preparare:
Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie si cea de lamaie, adaugam galbenusurile la albusuri si incorporam plicul de crema in care am pus cele 2 lg de faina.Punem in tava de aragaz hartie de copt, intindem compozitia si dam la cuptor pt cca 15 min. Scoatem blatul din cuptor , presaram putin zahar pudra si il rulam pe un sucitor. Se fac doua creme, una de budinca , una de ciocolata. Intr-un bol amestecam praful de budinca cu 3 lg de zahar, 1 lg faina,adaugam putin lapte ( din 250 ml ) si un galbenus. Restul de lapte il punem la fiert cu vanilia , iar cand clocoteste punem ingredientele din bol. Luam cratita de pe foc si intre timp trebuie sa avem albusul mixat cu o lg de zahar pudra , pe care il incorporam in crema fierbinte. Procedam la fel si cu crema cu budinca de ciocolata doar ca in ea nu punem esenta de vanilie. Umplem rulada , deasupra punem glazura si....pofta buna !!!....mie mi-a iesit un galben superb...ouale de casa isi spun cuvantul...