Pui la cuptor cu cartofi si sos tzatzichi


 
 
Autor
O mancare usoara dar foarte apreciata.
 



Timp total
100 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
6


Publicat 


Ingrediente:
- un pui
-100 ml ulei
-5 lg ulei de masline
-1.5 kg cartofi
-cca 300 gr iaurt slab
-200 gr cascaval
-2 oua fierte
-sare,piper
-o lgt unt pt uns tava
-usturoi
-patrunjel verde
-cimbru, oregano,busuioc
 
Mod preparare:
Spalam bine puiul, il taiem in doua ( se poate face si intreg ) il condimentam cu toate mirodeniile, uleiul si il asezam in vasul de yena.Il dam la cuptor pentru 1/2 h cu vasul acoperit dupa care il mai lasam cca 15 min fara capac pt a se rumeni putin. Cand e gata il ungem bine cu uleiul de masline. Fierbem cartofii in coaja. Ungem o tava cu unt, razalim un rand de cartofi, un ou, cascavalul, presaram sare si putin piper, razalim un alt rand de cartofi, al doilea ou, cascaval si punem deasupra 100 gr de iaurt. Dam tava la cuptor pt 20 min. Sosul tzatzichi eu l-am facut de data asta mai simplu, usturoi, patrunjel si iaurt degresat. A iesit un pranz delicios. Pofta buna !