Ciorba de leurda cu oua la capac si mamaliga cu branza si kaiser


 
 
Autor
O mancare traditionala din unele zone ale judetului Bistrita-Nasaud, pe care trebuie neaparat sa o incercati, inainte sa spuneti... ; nu imi place !!!
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
Pt ciorba:
Eu am facut 4 portii, intr-o oala de 2,5 l si am pus:
-cca 200 gr leurda ( 3 gramajoare )
-2-3 lg de ulei
-4 oua
-250 gr iaurt slab
-100 gr smantana
-150 gr bors natural
-sare
Mamaliga in straturi:
-facem mamaliga intr-un litru de apa
-300 gr branza ( folosesc branza framantate sau de burduf )
-150 gr kaiser
-50 gr unt
 
Mod preparare:
Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si punem leurda sau salata verde, pe care o rupem. Mestecam , iar cand a scazut adaugam apa si o lasam 10 min la fiert. Batem bine smantana cu iaurtul si il turnam peste ciorbita. Adaugam sarea si daca dorim, mai adaugam 2-3 catei de usturoi. Adaugam si borsul si mai lasam 5 min la fiert. In timp ce clocoteste ciorbita adaugam cate un ou (il spargem si ii dam drumul in ciorba fara sa mestecam un minut, ca si cum am face un ochi ), mai lasam sa fiarba 5 min si ciorbita e gata.Cui ii place mararul poate adauga la sfarsit un praf de marar, e delicios.Reteta de mamaliga e cea traditionala, cum o face fiecare gospodina. Kaiserul il taiem cuburi si il prajim tot la capac. Dupa ce ungem bine bolul in care preparam mamaliga in paturi, punem un rand de mamaliga, unul de branza, cuburi de kaiser, iar un rand de mamaliga si tot asa... Aceeasi reteta de ciorba, o puteti face si cu salata verde. O masa deosebit de copioasa !!!!! Pofta buna !!!