Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Ciorba de leurda cu oua la capac si mamaliga cu branza si kaiser
Categorii: Feluri principale / Retete romanesti /
 


Autor

O mancare traditionala din unele zone ale judetului Bistrita-Nasaud, pe care trebuie neaparat sa o incercati, inainte sa spuneti... ; nu imi place !!!
 

 

Timp total
75 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

Pt ciorba:
Eu am facut 4 portii, intr-o oala de 2,5 l si am pus:
-cca 200 gr leurda ( 3 gramajoare )
-2-3 lg de ulei
-4 oua
-250 gr iaurt slab
-100 gr smantana
-150 gr bors natural
-sare
Mamaliga in straturi:
-facem mamaliga intr-un litru de apa
-300 gr branza ( folosesc branza framantate sau de burduf )
-150 gr kaiser
-50 gr unt


Mod preparare:

Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si punem leurda sau salata verde, pe care o rupem. Mestecam , iar cand a scazut adaugam apa si o lasam 10 min la fiert. Batem bine smantana cu iaurtul si il turnam peste ciorbita. Adaugam sarea si daca dorim, mai adaugam 2-3 catei de usturoi. Adaugam si borsul si mai lasam 5 min la fiert. In timp ce clocoteste ciorbita adaugam cate un ou (il spargem si ii dam drumul in ciorba fara sa mestecam un minut, ca si cum am face un ochi ), mai lasam sa fiarba 5 min si ciorbita e gata.Cui ii place mararul poate adauga la sfarsit un praf de marar, e delicios.Reteta de mamaliga e cea traditionala, cum o face fiecare gospodina. Kaiserul il taiem cuburi si il prajim tot la capac. Dupa ce ungem bine bolul in care preparam mamaliga in paturi, punem un rand de mamaliga, unul de branza, cuburi de kaiser, iar un rand de mamaliga si tot asa... Aceeasi reteta de ciorba, o puteti face si cu salata verde. O masa deosebit de copioasa !!!!! Pofta buna !!!










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro