Spirala cu mere si scortisoara


Categorii: Deserturi /

 
 
O prajitura,dulce,aromata cu un placut miros de scortisoara
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
500 gr aluat foietat
600-700 g mere date pe razatoare
zahar dupa gust
1 lingura pesmet
1 plic zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
1 galbenus + 2 linguri lapte(sau apa daca e de post)
 
Mod preparare:
Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei merele amestecate cu zaharul,pesmetul si scortisoara.scortisoara. Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute. O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.









Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei merele amestecate cu zaharul,pesmetul si scortisoara.scortisoara. Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute. O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.