Gogosele de post cu sos de fructe


 
 
Autor
Sosul natural de fructe, da o aroma deosebita dulciurilor de casa...
 



Timp total
55 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
-500 gr faina
-25 gr drojdie proaspata
-3 lgt de zahar
-un praf de sare
-coaja de la i lamaie
-apa minerala
Sosul de capsuni:
-300 gr capsuni
-200 gr zahar
-sucul de la 1/2 lamaie
 
Mod preparare:
Punem drojdia intr-un bol cu 1 lgt de zahar si apa calduta, iar cand isi dubleaza volumul o turnam peste faina. Mixam bine, adaugam coaja de lamaie si apa minerala. Aluatul trebuie sa fie curgator, mai gros ca cel de la clatite. Le coacem in uleiul incins. Eu folosesc posul, dar se pot pune si cu o lingura in tigaie la copt.Scoatem gogoselele pe servetele, pentru a se absoarbe surplusul de ulei. Sosul de capsuni e foarte simplu, le punem la fiert cu zaharul si 100 ml apa. Dupa 15 min scoatem capsunii din cratita si lasam sa mai fiarba sosul pana devine ca mierea de albine . Adaugam sucul de lamaie la urma si e gata . Se pot servi si cu un alt tip de dulceata !!! Pofta buna !!!!!