Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Tort Fiori di arancia
Categorii: Deserturi / Retete cu fructe / Retete romanesti /
 


Autor

Siropoasa si plina de aroma...atat prajitura cat si tortul , e o alegere ideala pentru un desert reusit !
 

 

Timp total
80 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

Blat;
-7 oua
-12 lg de zahar
-10 lg de faina
-2 lgt praf de copt
-3 lg de lapte
-3 lg de cacao
-coaja de la o potocala

Crema;
-sucul de la 2 portocale
-15 lg de zahar
-esenta de portocale
-200 ml frisca

Sirop;
-3 lg cacao
-400 ml apa
-15 lg de zahar
- coaja de portocala

Glazura de portocale:
-100 gr zahar pudra
-suc de portocala

Ciocolata pentru ornat
Avem nevoie de 3-4 portocale.


Mod preparare:

Mixam albusurile cu zaharul (este bine sa folosim zahar pudra la blaturi ) , galbenusurile cu laptele si coaja de portocala, la faina adaugam praful de copt si cacao. Turnam galbenusurile peste albusuri, iar cu o spatula incorporam si faina. Turnam compozitia cu grija intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 20 min.

Intre timp facem siropul. Intr-o craticioara , punem zaharul+ cacao+ apa la fiert cca 15 min dupa care adaugam coaja de portocala si mai lasam 5 min la fiert.Pentru crema , punem la fiert zaharul cu sucul de portocala pana devine sticlos. Adaugam esenta de portocala si mai lasam la fiert un min. Mixam frisca si adaugam pe rand cate o lingura din crema racita. Taiem blatul in doua, insiropam, punem crema, al doilea blat, insiropam si pana pregatim glazura il dam la rece. Intr-un bol mixam zaharul cu suc de portocale pana devine lucios. Atentie, sa nu puneti prea mult suc de portocale, glazura trebuie sa fie ca o crema , nu apatoasa.Fixam feliile de portocale pe marginea tortului, intindem glazura si presaram cativa fulgi de ciocolata. Daca facem prajitura, topim 150 gr ciocolata + 2 lg de ulei. intindem glazura, iar peste ea presaram fulgi de ciocolata. Este un desert cu o aroma intensa de portocale. Pofta buna !!!












Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro