Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Poale n brau
Categorii: Deserturi / Retete romanesti /
 


Autor

O reteta care imi aduce aminte de anii copilariei...
 

 

Timp total
85 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

-1 kg faina
-600 ml lapte
-150 gr zahar
-50 gr drojdie proaspata
-150 gr ulei
-8 galbenusuri
-coaja de la o lamaie
-un praf de sare
Umplutura:
-500 gr branza de vaci
-zahar dupa gust
-vanilie
-3 lg gris
-un ou + 2 galbenusuri
-merisoare sau stafide
-coaja de lamaie sau portocala
-galbenus + lapte pt uns
-


Mod preparare:

Dragii mei, am vrut sa impart cu voi aceasta reteta...sa inchidem ochii pentru o clipa si sa ne-o inchipuim pe bunica, cum framanta cu mare placere placintele ...rumene si aromate coapte in cuptorul pe vatra...ce vremuri...

Pregatim un vas mai mare in care framantam si rasturnam faina in el. Facem o gropita in mijloc unde turnam drojdia, pe care am amestecat-o cu o lgt de zahar si cca 100 ml lapte caldut. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, laptele si coaja de lamaie. Turnam peste faina si incepem distractia...





Framantam energic, gandindu-ne la cat de aromate vor fii placintele...Spre sfarsit adaugam uleiul treptat si atunci cand aluatul face basicute e gataaa...Il acoperim si il lasam la crescut.



Pregatim mandretea de umplutura. Eu folosesc merisoare, au o aroma acrisoara, mmm o bunatate...Deci , intr-un bol rasturnam frumusel branzica dulce, adaugam ouale, grisul, esenta de vanilie, coaja de portocala sau lamaie, zaharul si e gata.



Dragii mei , aceste placintele se pot face si cu mere sau crema de vanile. Merele se curata si se pregatesc cu putin zahar si scortisoara dupa ce le-am stors de suc...Crema de vanilie se face simplu: avem nevoie de un plic de budinca cu gust de vanilie, 5 lg zahar, o vanilie ( fiola ) , 2 lg faina, 500 ml lapte si un ou. Intr-un bol impreunam budinca+ faina+zaharul+100 ml lapte si galbenusul. Restul de lapte il punem la fiert, intre timp albusul il mixam bine, preparam budinca, o luam de pe foc si adaugam albusul in ea, o lasam la racit si umplem placintele, e buna tare.

Si sa revenim...Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul si incepem sa formam placintutele.



Le punem in tava si le mai lasam 20 min , dupa care le dam la cuptor, nu inainte sa uitam sa le ungem cu galbenus amestecat cu 3-4 lg de lapte.. Temperatura cuptorului trebuie sa fie potrivita...Dupa 20 min intoarcem tava , mai lasam 10 min si intredeschidem usa cuptorului putin, cresc si se coc mai bine...



Sunt minunate, ai mei nu au rabdare si mananca atunci cand le scot din cuptor, de vecini nu mai amintesc saracii...multi raman doar cu mirosul...





P.S. -daca faceti doar cu branzica dulce, dublati cantitatea de branza si toate celelalte incrediente pentru umplutura... !


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro