Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Tort savarina
Categorii: Deserturi / Retete cu fructe / Retete romanesti /
 


Autor

De doua ori tort savarina, siropos, aromat si dulce.
 

 

Timp total
61 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

Blat;
-3 oua
-2 lg pesmet
-1 lg faina
-esenta vanilie
-3 lg de zahar

250 ml frisca
-2 lg smantana dulce
-500 gr capsuni
-150 gr zahar
-esenta de rom
-putin suc de lamaie
-250 ml apa


Mod preparare:

Mixam albusurile cu zaharul, galbenusurile cu esenta de vanile ( 1/2 fiola ), adaugam faina amestecata cu pesmetul.





Tapetam tava sau formele cu unt si pesmet si punem compozitia.Dam la cuptor pt cca 15 min.





Intre timp taiem marunt capsunile, adaugam zaharul si cca 250 ml apa si le punem la fiert la foc mic.Dupa 5 min de fiert strecuram capsunile si mai lasam siropul la fiert pana devine mai gros. Adaugam 1/2 fiola esenta de rom si putin suc de lamaie si mai lasam 5 min la fiert.Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, punem jumatate din capsuni si insiropam bine.



Mixam frisca si adaugam smantana. Punem frisca peste capsuni, al doilea blat si ornam dupa preferinta.





Pentru tortul inimioara , avem nevoie de o forma, in care punem folie, taiem din hartie de copt forma de la inima, o punem peste folie, asezam savarinele din forme inauntru, punem frisca si ornam. Dam la frigider pt o ora , indepartam folia cu grija si ornam ca in imagini...Pofta buna !!!











Initial,am facut in forma rotunda, doar ca nu am apucat nici sa o ornez...deci am repetat figura inca cu vreo doua tavi...


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro