Prajitura cu crema de ciocolata si frisca


Categorii: Deserturi /

 
 
Un puternic gust de ciocolata si multa frisca
 



Timp total
75 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
12


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
4 oua,
4 linguri zahar
3 linguri ulei
un pic praf de copt
6 linguri faina
un varf de sare
un plic de zahar vanilat
Crema :
400g ciocolata amaruie,
300ml frisca lichida,
1 lingurita gelatina
Decor
250ml frisca lichida
fulgi de ciocolata
 
Mod preparare:
Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul,zaharul vanilat,sarea si faina amestecata cu praful de copt.Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace pana trece testul scobitorii. Crema: Frisca se aduce la temperatura de fierbere si se opreste focul,se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste,se pune lingurita de gelatina dizolvata inainte,apoi se da la frigider 3-4 ore.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Cand blatul s-a racit se acopera cu crema de ciocolata,peste care se adauga frisca si se orneaza cu fulgi de ciocolata,se da la rece pentru 3-4ore.