Prajitura de post cu crema de vanilie si merisoare


Categorii: Deserturi / Retete romanesti /

 
 
Autor
Un desert racoros de post si nu numai...
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
1


Publicat 


Ingrediente:
Blat:
-o cana de faina
-1/2 cana lapte de soia
-1/4 cana ulei
-1/2 cana de zahar ( il facem pudra )
-1 lgt praf de copt
-4 lg merisoare
-1/2 esenta vanilie ( fiola )
1 lgt coaja de lamaie rasa
Crema ;
-sucul de la o portocala
-lapte de soia
-o jumatate plic budinca de vanilie
-3 lg de zahar
-1 lg amidon
-esenta de vanilie
Fulgi de cocos pentru ornat.
 
Mod preparare:
Punem intr-un bol laptele de soia, vanilia, coaja de lamaie, uleiul si le mixam bine. Adaugam zaharul pudra si mai mixam.In faina incorporam merisoarele taiate si praful de copt.







Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor, la foc potrivit pt cca 20 min. Eu o las la treapta a treia la cuptor.





Lasam blatul la racit si intre timp pregatim crema.Stoarcem o portocala , iar restul pana la 250 gr completam cu lapte de soia. Budinca + zaharul + amidon +esenta de vanilie, le amestecam intr-un bol, adaugand putin lapte din cele 250 gr.Punem laptele cu sucul de portocala la fiert , iar cand clocoteste adaugam compozitia din bol. O turnam peste blat.



Deasupra punem fulgi de cocos si prajitura e gata. Fulgii de cocos trebuie pusi imediat dupa ce se toarna crema deasupra , altfel nu o sa se prinda de crema. Pofta buna !!!!