Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Drob de ied
Categorii: Aperitive / Retete romanesti /
 


Autor

O gustare foarte consistenta si gustoasa.
 

 

Timp total
70 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
8

Publicat 
 


Ingrediente:

Maruntaiele unui ied, prapurele, , 1/2 kg carne, 6 oua, 2-3legaturi ceapa verde, 2-3 legaturi usturoi verde, (am pus si cativa catei de usturoi, 2 legaturi patrunjel verde, sare, piper, frunze de dafin. Ulei pentru calit si uns tava.


Mod preparare:

Maruntaiele si carnea spala si se fierb in apa cu sare si 2-3 frunze de dafin. Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 4-5 oua la fiert, depinde cat de lunga este tava in care pregatim drobul. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim. Spalam bine, bine sub jet de apa, patrunjelul verde, ceapa verde si usturoiul verde.





Taiem ceapa si usturoiul rondele mici, patrunjelul verde il taiem foarte marunt. Intr-o cratita punem ulei, adaugam ceapa verde maruntita si o lasam la calit cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam usturoiul verde maruntit la final, adaugam patrunjelul, amestecam si luam cratita de pe foc.

Dupa ce am fiert organele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Dupa ce organele s-au racit atat cat sa putem sa lucram cu ele fara sa ne ardem, le tocam cu masina de tocat carne. Prapurele il spalam bine sub jet de apa, dupa care il punem la scurs intr-o strecuratoare.





Dupa ce avem totul pregatit incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Luam un castron incapator, punem in el organele de miel tocate, carnea de porc tocata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate si calite in prealabil, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam cu pana obtinem o compozitie omogena.



Adaugam in aceasta compozitie 3 oua si amestecam din nou, pana obtinem compozitia finala. Luam o tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu praputrele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului. compozitie o punem in tava si o apasam bine cu mana, urmeaza apoi sa punem mijlocul drobului, de-a lungul tavii, ouale fierte si decojite in prealabil. Apoi, peste oua adaugam cealalta jumatate din compozitia pentru acest drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii. Apoi le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 minute, pana drobul se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tava cu drob din cuptor. Pofta buna!!!










Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro