Drob de ied


Categorii: Aperitive / Retete romanesti /

 
 
O gustare foarte consistenta si gustoasa.
 



Timp total
70 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
8


Publicat 


Ingrediente:
Maruntaiele unui ied, prapurele, , 1/2 kg carne, 6 oua, 2-3legaturi ceapa verde, 2-3 legaturi usturoi verde, (am pus si cativa catei de usturoi, 2 legaturi patrunjel verde, sare, piper, frunze de dafin. Ulei pentru calit si uns tava.
 
Mod preparare:
Maruntaiele si carnea spala si se fierb in apa cu sare si 2-3 frunze de dafin. Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 4-5 oua la fiert, depinde cat de lunga este tava in care pregatim drobul. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert, le decojim. Spalam bine, bine sub jet de apa, patrunjelul verde, ceapa verde si usturoiul verde.





Taiem ceapa si usturoiul rondele mici, patrunjelul verde il taiem foarte marunt. Intr-o cratita punem ulei, adaugam ceapa verde maruntita si o lasam la calit cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam usturoiul verde maruntit la final, adaugam patrunjelul, amestecam si luam cratita de pe foc.

Dupa ce am fiert organele, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Dupa ce organele s-au racit atat cat sa putem sa lucram cu ele fara sa ne ardem, le tocam cu masina de tocat carne. Prapurele il spalam bine sub jet de apa, dupa care il punem la scurs intr-o strecuratoare.





Dupa ce avem totul pregatit incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Luam un castron incapator, punem in el organele de miel tocate, carnea de porc tocata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate si calite in prealabil, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam cu pana obtinem o compozitie omogena.



Adaugam in aceasta compozitie 3 oua si amestecam din nou, pana obtinem compozitia finala. Luam o tava, o ungem cu putin ulei, aranjam prapurele in tava astfel incat atat fundul tavii cat si peretii ei sa fie imbracati cu praputrele si totodata sa ramana prapure si pentru a acoperii in final umplutura drobului. compozitie o punem in tava si o apasam bine cu mana, urmeaza apoi sa punem mijlocul drobului, de-a lungul tavii, ouale fierte si decojite in prealabil. Apoi, peste oua adaugam cealalta jumatate din compozitia pentru acest drob, dupa care acoperim umplutura cu partile de prapure care le-am lasat sa atarne in exterior, pe marginile tavii. Apoi le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 30- 40 minute, pana drobul se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tava cu drob din cuptor. Pofta buna!!!