Placinta cu cascaval afumat si kaiser


 
 
Autor
Consistenta si tare gustoasa, cu siguranta o sa dispara rapid de pe farfurie...
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
3


Publicat 


Ingrediente:
-500 gr faina
-25 gr drojdie proaspata
-1 ou
-100 gr lapte
-o lgt zahar
-sare
-apa calduta
-30 ml ulei
-300 gr cascaval afumat
-150 gr kaiser
-3 fire ceapa verde
-3 oua
-sare , oregano
 
Mod preparare:
Aluatul se framanta foarte usor : intr-un bol punem faina, in mijloc facem o gropita in care turnam drojdia amestecata cu 1 lgt zahar si 100 ml lapte.Cand drojdia si-a dublat volumul adaugam oul, sarea si incepem sa framantam adaugand apa calduta. Acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam la dospit la caldura. Cand acesta si-a dublat volumul,il impartim in trei parti, il intindem punem cascaval taiat triunghiuri, kaiser taiat cuburi, ceapa tocata. Atat cascavalul cat si kaiserul si ceapa o impartim in trei parti egale. Din aceasta cantitate eu fac trei placinte rotunde cam cat o pizza medie...



Lasam placinta la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 20 min, dupa care ridicam putin marginile placintei, batem un ou si il turnam deasupra. Dam tava la cuptor pentru cca 30 min.



Este buna atat calda cat si rece...doar ca nu prea are timp sa se raceasca...



Pofta buna !!!