Panna Cotta


Categorii: Deserturi / Retete italiene /

 
 
Racoritoare
 



Timp total
35 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
450ml frisca lichida
150ml lapte
2 linguri zahar rase cu aroma de vanilie
15 g gelatina
1 lingura rasa cacao
 
Mod preparare:




Frisca lichida am pus-o la foc mic impreuna cu laptele si cu zaharul.Am lasat la foc mic circa 1 min.Gelatina am inmuiat-o in 2 linguri apa,apoi am topit-o la baie de abur(se tine deasupra unui vas amestecand mereu in ea pana se topeste).Dupa aceea se toarna peste compozitia de frisca cu lapte.Am impartit-o in jumatate.Intr-o jumatate am pus cacao,ir cealalta am lasat-o simpla.Am rasturnat amestecul de frisca cu lapte intr-o caserola si am lasat-o la rece.Cand s-a intarit am rasturnat peste el amestecul cu cacao si am dat-o din nou la rece pana s-a intarit si cea din urma compozitie.Cand am servit am rasturanat-o din caserola pe un fund de lemn si am taiat-o felii ca pe tort.