Tarta cu cirese


Categorii: Deserturi /

 
 
Usor de preparat si foarte gustoasa
 



Timp total
40 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
12


Publicat 


Ingrediente:
200 gr faina
3 oua
120 gr zahar
un varf cutit sare
80 gr unt
250 ml lapte
500 gr cirese
 
Mod preparare:
Se curata ciresele de codite si samburi. Am folosit un aparat special pentru scoaterea samburilor, dar merge si cu mana. Faina am amestecat-o cu zahar si sare. Am incorporat apoi pe rand ouale. Am adaugat untul topit si am omogenizat bine. Se incorporeaza apoi incet laptele sa nu faca aluatul cocoloase. Va iesi un aluat cu o consistenta foarte asemanatoare cu a clatitelor. O tava de 30 cm diametru de tarta se unge bine cu unt ,se toarna incet aluatul si apoi se pun ciresele pe toata suprafata ei. Se da la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e coapta: infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta trebuie sa iasa curata.