Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Tiramisu
Categorii: Deserturi / Retete romanesti /
 


Autor

Un desert rafinat !
 

 

Timp total
65 min

Nivel dificultate
Redus

Numar portii
15

Publicat 
 


Ingrediente:

-500 gr piscoturi
-250 gr mascarpone + 3 lg zahar pudra
-5 galbenusuri + 3 lg de lapte + 10 lg de zahar
-400 ml frisca proaspata ( sau vegetala )
-2 lg cacao+ 100 gr zahar pt sirop ( sau cca 300 ml cafea naturala la ibric )
-putina pudra de cacao pt ornat


Mod preparare:

Pregatim siropul ( sau cafeaua ) si il lasam la racit. Eu il fac cu sirop de cacao deoarece nu pot sa prepar deserturile pe baza de cafea, este periculos pentru copii, sper sa fiti de acord cu mine ! Cele 5 galbenusuri le punem intr-o craticioara impreuna cu laptele si zaharul si le fierbem la foc mic cateva minute. Lasam aceasta crema la racit. Mixam bine crema mascarpone cu cele 3 lg de zahar pudra Mixam frisca, daca este frisca naturala avem nevoie de zahar pudra , daca folosim frisca vegetala, nu.



Turnam crema de galbenusuri peste mascarpone, mixam bine pana devine pufoasa si adaugam cu o lingura frisca mixata .



Siropul il turnam intr-o farfurie si fiecare piscot il inmuiem in sirop, atentie pscoturile nu trebuie sa fie foarte inmuiate in sirop, aceasta operatiune se face rapid. Asezam un rand de piscoturi, intindem jumatate din crema, alt rand de piscoturi si cealalta jumatate de crema. Deasupra pudram cu cacao.







Ornam dupa fantezia fiecaruia ! Putem pregati tiramisul si la pahar, arata bine si cu siguranta o sa lasam musafirii impresionati !!! Procedura este aceeasi... Lasam la rece pana a doua zi sau macar 4 ore !! Pofta buna si spor la treaba !








Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro