Cupa de zmeura, cocos si crema de vanilie


 
 
Autor
Un desert atat de elegant si de aromat, incat nici nu zici ca e dietetic. O astfel de cupa incanta atat privirea, cat si papilele gustative si se degusta fara nici o vina, intrucat este extrem de sanatoasa si cu foarte putine calorii.
 



Timp total
2 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
2


Publicat 


Ingrediente:
o cutie de zmeura proaspata
250 grame de branza proaspata 0% grasime (foarte fina) sau crema de tofu (pentru vegani)
3 linguri de fulgi de cocos
6-10 picaturi de stevia bio (dupa gust)
esenta naturala de vanilie
 
Mod preparare:
Reteta este delicioasa, de efect, dar mai ales...rapida. In nici macar 2 minute, este gata. Se spala zmeura si se scurge. Crema de branza se amesteca cu esenta de vanilie, stevia, 2 linguri fulgi de cocos. Simplu, de tot, cu o lingura. Se pune in cupe un strat generos de crema de branza, apoi un strat de zmeura, iar crema. Se decoreaza cu zmeura proaspata. La final, se realizeaza un guleras de cocos, pe marginea cupei.







Puteti sa presarati cocos pe toata suprafata cupei, pentru un aspect mai "nins". Foarte gustoasa! Reteta se poate realiza si cu alte fructe, gen afine, capsuni sau mango. Daca doriti, puteti sa o transformati chiar si in cheesecake dietetic, doar adaugand jumatate de plic de gelatina dizolvata in crema de branza. In acest caz, se va servi dupa cateva ore, cand se intareste cheesecake-ul.





Pofta buna!