Vinete si rosii gratinate cu parmezan


 
 
Autor
Daca va doriti o garnitura mediteraneeana foarte gustoasa si aromata, atunci aceasta combinatie de vinete si rosii gratinate cu parmezan si ierburi provensale este perfecta.
 



Timp total
45 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
2 vinete
5 rosii
parmezan ras
amestec de ierburi provensale uscate
sare
piper
ulei de masline extravirgin
 
Mod preparare:
Vinetele se spala, se taie in felii rontunde groase de 1 cm , se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita o ora. Apoi se spala cu apa rece si se storc de zeama amaruie. Se unge o tava cu ulei de masline, se aseaza vinetele in tava, se presara cu ierburi si cu parmezan, piper , apoi se acopera cu felii de rosii si iar un strat de parmezan si ierburi.





Se coc la 180 grade, timp de 30 de minute.





Se servesc caldute.



Pofta buna!