Coronita aperitiv cu mamaliga, bacon si carnati afumati


 
 
Autor
Plecand de la reteta super cremoasa de polenta care se prepara in Alpi, va invit la un aperitiv cald, de iarna, numai bun dupa gerul de afara.
 



Timp total
30 min


Nivel dificultate
Mediu



Numar portii
10


Publicat 


Ingrediente:
malai fin pentru mamaliga
lapte gras
smantana lichida
optional, un paharel de vin alb sec
2-3 linguri de unt
2-3 linguri de crema de branza
200 gr cascaval ras sau branza rasa sau 100 gr parmezan ras
carnati afumati
ceafa de porc afumata sau bacon sau kaiser
 
Mod preparare:
Se toarna un litru de lapte intr-o oala, se adauga 100 ml smantana lichida (daca laptele e f gras, puteti sa nu puneti smantana). Se adauga putina sare, untul si se pun e pe foc mic, Cand untul e topit, se adauga malaiul si se amesteca mereu, la foc mic, pana se ingroasa si obtineti o mamaliguta foarte moale, ca o budinca. Se fierbe cateva minute, amestecand continuu. La sfarsit, adaugati crema de branza, cascavalul sau parmezanul ras si amestecati pana se omogenizeaza ( nu pe foc). Daca doriti o reteta mai aproape de polenta ca gust, puneti in lapte si vinul alb, dar se poate omite. Separat , prajiti bucatelele de carnat feliat si de bacon.



Mamaliguta moale se toarna forma dorita ( de silicon, de preferat), doar jumate de cantitate. Se adauga umplutura de carnati, dar puteti sa strecurati si cate un cubulet de cascaval, se va topi frumos. Apoi se toarna cealalta jumatate de cantitate de mamaliga.

Se lasa in forma 20 de minute, sa se raceasca ca sa pastreze forma cand o demulati. Se demuleaza cand e calduta si vedeti ca a capatat cu crusta ferma.



Se feliaza foarte usor, odata ce s-a intarit. Este o masa completa, foarte gustoasa, dar si foarte calorioasa, deci atentie la cantitate! Pofta buna!