Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Pulpe de iepure in sos fin de portocale si cimbrisor
Categorii: Feluri principale / Retete craciun / Retete cu fructe / Retete de iepure / Retete frantuzesti /
 


Autor

Iepurele are o carne foarte delicata si dietetica si se preteaza perfect pentru preparate fine, cu sos delicios si aromat. Reteta de fata este de inspiratie franceza si aduce un strop de delicatete meniului vostru de iarna.
 

 

Timp total
40 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

12 pulpe de iepure
o portocala bio
optional, 50 ml vin alb chardonnay sau sec ( sau sampanie)
optional, o lingurita de miere sau zahar
50 ml smantana lichida
o lingurita cu varf de amidon
cateva crengute de cimbrisor proaspat
sare
piper (negru sau multicolor, macinat fin)




Mod preparare:

Pulpele de iepure sunt foarte mici si delicate, asa ca le vom pregati cu grija sa nu se usuce carnita lor frageda. Se spala, se scurg putin si se pun in tigaie cu foarte putin ulei de masline. Se presara sare peste ele, se intorc pe toate partile, sa fie usor gatite. Se toarna vinul alb si se lasa sa fiarba putin, cateva minute, la foc mediu, fara capac, sa se evapore alcoolul. Apoi se adauga sucul de la o portocala, o lingurita de coaja rasa de portocala (bio) si se pune capacul, lasandu-le la foc mic cam o jumatate de ora, sa fie bine gatite.



Ulterior se adauga o lingurita de cimbrisor tocat marunt ( sau mai putin daca vi se pare aroma prea puternica), 4 linguri de portocala tocata cubulete de 1 cm (fara pielita), sare, piper dupa gust. Se amesteca si se lasa sa fiarba un minut. Apoi se toarna smantana lichida si amidonul dizolvat in ea (puneti amidonul in smantana rece, apoi il dizolvati si abia dupa aceea turnati in sosul cald, altfel aveti cocoloase). Se amesteca mereu pana la ingrosarea sosului.

Se serveste cu piure de cartofi cu unt si cateva lingurite de piure de cartof dulce cu suc de portocale.





Pulpele de iepure raman fragede si suculente, iar sosul este foarte fin si matasos, le inglobeaza foarte delicat. Se simte foarte placut explozia de aroma a cubuletelor de portocala in sosul fin si parfumat. Sare se pune dupa gust, dar nu exagerati.



Picaturile rosii-portocalii din farfurii sunt un piure-mousse de cartof dulce cu suc de portocale. Completeaza perfect cromatica si subliniaza aromele din farfurie. Am folosit cimbrisor cu aroma de citrice, o specialitate deosebit de aromata, fina, diferita de cimbrul clasic, care este puternic si aspur, ca aroma. Daca folositi cimbru clasic, puneti foarte putin. Pentru situatii festive, vinul se poate inlocui cu sampanie, de preferat demi-seaca. Daca sucul de portocale nu e dulceag, iar sosul vi se pare acrisor, adaugati o lingurita de miere in sos, spre final.



Pofta buna!


Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro