Paste cu somon si masline verzi


 
 
Autor
O reteta perfecta pentru o cina completa, dar usoara, ideala iarna, dupa ce au trecut sarbatorile. Proteinele de calitate din somon, glucidele lente din cerealele integrale si grasimile sanatoase din masline asigura o cina sanatoasa.
 



Timp total
30 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
2


Publicat 


Ingrediente:
paste scurte
200 file de somon
masline verzi
suc de rosii gros
ulei de masline
un catel de usturoi
oregano uscat
 
Mod preparare:
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si un catel de usturoi strivit, se lasa 1-2 minute sa se infuzeze uleiul de masline, la foc mic. Apoi se adauga somonul taiat cubulete si se prajeste usor pe toate partile. Se adauga sucul de rosii, oregano uscat, maslinele verzi si se fierbe totul la foc mic 5 minute.



Pastele se fierb conform instructiunilor, apoi se scurg si se adauga in sos. Se amesteca usor, cat sa inglobeze sosul.



La final, se mai adauga un fir de ulei de masline extravirgin (simplu sau aromatizat cu ierburi si ardei iute).



Pofta buna!