Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Musaca de cartofi si vinete
Categorii: Feluri principale / Retete carne tocata / Retete cartofi / Retete la cuptor / Retete turcesti / Retete vinete / Retete vita /
 


Autor

Musacaua este un fel de mancare de origine turceasca si este foarte raspandit in regiunea Dobrogei, datorita influentelor vecine. Foarte gustoasa, este un fel de mancare consistent, de iarna, cu carne tocata de vita intre straturi de legume.
 

 

Timp total
80 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
4

Publicat 
 


Ingrediente:

300 gr carne tocata vita ( poate fi si amestec porc sau miel cu vita)
3 cartofi mari
2 vinete
suc de rosii
o ceapa
sare
piper
cimbru uscat
pesmet
optional, cascaval ras



Mod preparare:

Cartofii se curata de coaja si se prajesc rondele, apoi se scurg pe un servetel. Eu am ales o varianta mai dietetica, am fiert cartofii in coaja, i-am curatat, i-am taiat rondele si i-am pus ca prim strat intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei. Carnea se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt in putin ulei. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, optional si boia. Se adauga sucul de rosii si se fierbe pana cand sosul scade si se ingroasa foarte mult. Puteti sa folositi bulion diluat cu apa si veti obtine un sos de rosii gros si intens ca aroma. Dupa ce s-a racit putin, carnea se pune peste cartofi, cu tot cu sosul din tigaie.



Vinetele taiate rondele se prajesc in foarte putin ulei. Pentru ca multe soiuri de vinete sunt amare, este bine sa lasati mai intai rondelele cu sare intr-o sita, sa se scurga toata zeama amaruie, apoi le spalati cu apa rece, le stoarceti bine, le sarati, optional le pudrati cu faina si le prajiti.



Peste vinete se adauga un strat de suc de rosii



In final, se presara pesmet ( optional si cascaval ras). Reteta traditionala cere ca peste vinete sa se verse 1-2 oua batute si amestecate cu o canuta de smantana. Apoi se adauga branza si pesmetul. Fiindca preparatul devine astfel foarte greu de digerat, am omis acest strat, dar voi puteti sa continuati dupa reteta clasica.





Se coace la 180 grade, 30-40 de minute. Fiindca deja toate ingredientele sunt preparate ( mai putin oul, in cazul in care il puneti), timpul de gatire este destul de redus, mai mult cat sa se intrepatrunda aromele.



Este foarte gustoasa, se serveste cu salata de muraturi, in special cu castraveti murati. Sa aveti pofta!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro