Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Somon fraged cu crusta crocanta
Categorii: Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete peste /
 


Autor

Somonul este un peste deosebit de pretios din punct de vedere nutritional, asa ca merita gatit cu atentie, pentru a-i pastra valororii acizi omega 3.
 

 

Timp total
12 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
1

Publicat 
 


Ingrediente:

file de somon bio (sau salbatic) cu piele
ulei de masline
sare
piper
ierburi aromatice


Mod preparare:

Fileul de somon se spala, se curata usor de solzi, se presara cu sare, piper si ierburi aromatice si se pune intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Tigaia trebuie sa fie calda, se lasa 2 minute la foc mediu spre mare, apoi se reduce focul , se pun 3 linguri de apa in tigaie si se acopera cu capac. Se continua gatirea inca 8 minute. In acest timp, somonul nu se intoarce, el se gati in vaporii formati in tigaie. Pielea se va transforma intr-o crusta crocanta delicioasa, iar carnea va fi frageda si suculenta, placut aromatizata.



Francezii numesc acest tip de gatire " à l`unilateral", pentru ca nu intoarceti deloc somonul, ci il gatiti doar pe partea cu pielea. Cand e gata, se stropeste cu cateva picaturi de suc de lamaie sau lime, proaspat stors, si e gata de degustare.



Vedeti cat e de fraged in sectiune. In poza, am fost completat cu un pesto de leurda si servit cu risotto de leurda si rosii cheery grilate. Un deliciu! Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro