Somon fraged cu crusta crocanta
Somonul este un peste deosebit de pretios din punct de vedere nutritional, asa ca merita gatit cu atentie, pentru a-i pastra valororii acizi omega 3.
Timp total
12 min
Nivel dificultate
Mediu
Numar portii
1
Publicat
Ingrediente:
file de somon bio (sau salbatic) cu piele
ulei de masline
sare
piper
ierburi aromatice
Mod preparare:
Fileul de somon se spala, se curata usor de solzi, se presara cu sare, piper si ierburi aromatice si se pune intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Tigaia trebuie sa fie calda, se lasa 2 minute la foc mediu spre mare, apoi se reduce focul , se pun 3 linguri de apa in tigaie si se acopera cu capac. Se continua gatirea inca 8 minute. In acest timp, somonul nu se intoarce, el se gati in vaporii formati in tigaie. Pielea se va transforma intr-o crusta crocanta delicioasa, iar carnea va fi frageda si suculenta, placut aromatizata.
Francezii numesc acest tip de gatire " à l`unilateral", pentru ca nu intoarceti deloc somonul, ci il gatiti doar pe partea cu pielea.
Cand e gata, se stropeste cu cateva picaturi de suc de lamaie sau lime, proaspat stors, si e gata de degustare.
Vedeti cat e de fraged in sectiune.
In poza, am fost completat cu un pesto de leurda si servit cu risotto de leurda si rosii cheery grilate. Un deliciu!
Pofta buna!
Voteaza
Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota.
Login