Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 

   
Somon cu pesto de leurda, risotto si rosii cherry grilate
Categorii: Feluri principale / Retete italiene / Retete peste /
 


Autor

Daca va doriti un meniu care sa va incante simturile, dar si sa va aduca nutrienti de calitate, atunci profitati din plin de sezonul leurdei si preparati un minunat somon cu pesto si risotto de leurda.
 

 

Timp total
50 min

Nivel dificultate
Mediu

Numar portii
2

Publicat 
 


Ingrediente:

2 file de somon cu piele
pesto de leurda
100 ml smantana lichida
o cana mica de orez cu bob oval (tip Arborio)
un cubulet de unt
o legatura de leurda proaspata
200 grame de rosii cherry
ulei de masline
sare
piper
ierburi aromatice



Mod preparare:

Somonul se gateste intr-o tigaie unsa cu ulei doar pe parte, pentru a avea o crusta crocanta. Primele 2 minute la foc mediu in tigaia incinsa, apoi se reduce focul si se pune 3 linguri de apa, se acopera cu capacul si se mai lasa 6-8 minute, in functie de cat de gros este fileul



Pesto-ul de leurda se prepara in casa: la blender intra o legatura de leurda, sare marina, ulei de masline, un pumn de pinoli rumeniti usor in tigaie fara ulei, optional, parmezan ras. 3 linguri de pesto se dilueaza cu putina smantana lichida si se toarna peste somon.



Se pune capacul si se gateste inca un minut.



Somonul se scoate din tigaie. Separat, in alta tigaie se caleste putina ceapa marunt taiata in ulei de masline, se adauga orezul, se amesteca putin, apoi se adauga un paharel de vin alb sec (optional). Dupa ce se evapora alcoolul, se adauga o cana de apa calda, sosul de pesto ramas in tigaia in care s-a gatit pestele (ca sa imprumute si aroma de peste). Va fi un risotto de leurda cu note marine, deosebit de gustos.





Risotto se gateste la foc mic, amestecand continuu si completand, la nevoie cu cate putina apa calda. Cand e aproape gata, cremos, dar al dente, se adauga untul si smantana lichida.



Se amesteca bine, se mai completeaza cu putin pesto de leurda proaspat.





Rosiile cherry se taie in jumatati si se grileaza in tigaia unsa cu ulei de masline. Se presara cu sare si oregano uscat, se lasa sa se rumeneasca, sa prinda miros de fript.





Si gata, momentul final, mult asteptat , al servirii.





Risotto este absolut delicios. Puteti sa ii adaugati si parmezan ras, in final si sa amestecati bine. Daca nu doriti, nu e neaparat necesar, tinand cont ca se serveste cu peste.



Salata de leurda proaspata, rosiile cherry, somonul fraged, sosul delicios care invaluie fiecare bucatica frageda de somon, toate vor convinge chiar si cel mai pretentios invitat la masa. Contrastul dintre crusta crocanta a pielii somonului si cremozitatea risotto-ului va fi de neuitat. Pofta buna!






Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login




 

 


   
Google+ Follow Me on Pinterest

 
 
        Aperitive
        Clatite
        Deserturi
        Feluri principale
        Garnituri
        Paste
        Retete craciun
        Retete de post
        Retete la cuptor
        Retete vegetariene
        Salate
        Sosuri
        Supe si ciorbe


 
 
        Ficatei
        Retete ardei
        Retete avocado
        Retete banane
        Retete capsuni
        Retete carne tocata
        Retete cartofi
        Retete cu fructe
        Retete curcan
        Retete de iepure
        Retete de porc
        Retete dovlecei
        Retete fructe de mare
        Retete goji
        Retete kiwi
        Retete miel
        Retete orez
        Retete peste
        Retete pui
        Retete rata
        Retete rosii
        Retete vinete
        Retete vita
 
 
        Retete africane
        Retete americane
        Retete argentiniene
        Retete asiatice
        Retete australiene
        Retete austriece
        Retete braziliene
        Retete caraibiene
        Retete chinezesti
        Retete cipriote
        Retete egiptene
        Retete elvetiene
        Retete evreiesti (israeliene)
        Retete exotice
        Retete frantuzesti
        Retete germane
        Retete grecesti
        Retete indiene
        Retete Insulele Reunion
        Retete italiene
        Retete libaneze
        Retete macedonesti
        Retete marocane
        Retete mexicane
        Retete olandeze
        Retete orientale
        Retete pakistaneze
        Retete portugheze
        Retete romanesti
        Retete rusesti
        Retete sarbesti
        Retete spaniole
        Retete thailandeze
        Retete tunisiene
        Retete turcesti
        Retete unguresti


 

 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro