Piept de pui cu sos de lime si chili


 
 
Autor
Pieptul de pui este foarte gustos, fraged si suculent daca este preparat corespunzator. Un sos aromat, exotic si usor picant, este solutia ideala cand vreti ceva rapid si dietetic.
 



Timp total
20 min


Nivel dificultate
Redus



Numar portii
4


Publicat 


Ingrediente:
4 bucati piept de pui dezosat si depielitat
o lamaie verde lime
ulei de masline
sare
piper
fulgi de chili
ierburi aromatice italiene
 
Mod preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge si se pune in tigaia cu putin ulei de masline. Se presara sare, piper si ierburi aromatice.



Se stoarce sucul de la o jumatate de lime.



Se adauga si fulgii de chili, se intorc pe toate partile bucatile de pui.



Cand sunt gatite pe toate partile, , se pune capacul si se reduce focul, ca sa se gateasca bine si in interior, dar sa ramana fraged.

Dupa 10 minute, se ridica capacul si se mai lasa putin sosul sa scada la foc mediu.



Se serveste cald, cu sos, salata si garnitura preferata.







Pentru dieta, sunt de preferat legumele, morcovi la aburi, dovlecei usor trasi la tigaie in ulei de masline aromatizat cu usturoi.





Pieptul de pui este foarte fraged si aromat.



Pofta buna!